Мінекономіки прокоментувало визначення «Ліків України» централізованим закупівельником

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України повідомило деталі щодо визначення державного підприємства «Ліки України» централізованою закупівельною організацією.

Як зазначають у міністерстві, відповідні звернення воно, як уповноважений урядовий орган, отримало від самого підприємства.

«Протягом 2020 року до Мінекономіки надходили звернення ПАТ «ДАК «Ліки України» від 05.02.2020 № 185 та від 19.10.2020 № 271 щодо визначення зазначеної установи централізованою закупівельною організацією», – йдеться у відповіді.

Також у міністерстві нагадали, що 11 листопада 2020 року уряд визначив державне підприємство «Медичні закупівлі» централізованою закупівельною організацією.

Читайте також: Геополітичні чинники ускладнюють пошук вакцини для України – Павло Ковтонюк

Це підприємство, згідно з листом, «проводить тендери та закупівлі за рамковими угодами лікарських засобів, імунобіологічних препаратів, медичних виробів та спеціалізованого санітарного транспорту в інтересах Міністерства охорони здоров’я України згідно із Законом України «Про публічні закупівлі» за рахунок коштів державного бюджету».

Згідно з повідомленням Мінекономіки, воно, на виконання ухваленого Кабінетом міністрів рішення, після визначення «Ліків України» централізованою закупівельною організацією звернулося до нього по такі дані:

  • організаційно-правова форма та організаційно-штатна структура підприємства
  • орієнтовний перелік замовників, в інтересах яких ЦЗО може проводити тендери, та/або перелік замовників, в інтересах яких проведення тендерів ЦЗО є обов’язковим
  • орієнтовний перелік товарів, послуг (крім поточного ремонту), закупівлю яких планується здійснювати через ЦЗО, та/або перелік товарів, послуг (крім поточного ремонту), закупівля яких замовниками через ЦЗО є обов’язковою
  • орієнтовний річний бюджет ЦЗО з описом основних витрат і джерел їх покриття та інформації щодо очікуваного економічного ефекту від її діяльності
  • результати аналізу можливих ризиків майбутньої діяльності ЦЗО
  • обґрунтування доцільності визначення ЦЗО із зазначенням економічних прогнозів її діяльності
  • статут юридичної особи

«Після отримання інформації від ПАТ «ДАК «Ліки України» відбудеться її опрацювання», – підсумовують у міністерстві.

20 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства визначити державне підприємство «Ліки України» централізованою закупівельною організацією. Таке доручення він озвучив на прохання самого міністерства.

Читай нас в Google News

Підписатися

Ще новини

Leave a Comment